NIEUWS

26/05/2016

Veel gestelde vragen over het fokken op wormresistentie

Via een speciale speekseltest kunnen schapen geselecteerd worden die resistent zijn tegen worminfecties. Over het fokken op dit soort schapen worden veel vragen gesteld. De meest gestelde vragen met de antwoorden vindt u hier...

Lees verder
26/05/2016

36,4% van alle lammeren wordt zonder hulp geboren

In twee jaar tijd is van meer dan 8.500 lammeren het geboorteverloop geregistreerd in NSFO Easy. Dit levert interessante inzichten op, die wij graag met u delen.

Lees verder
26/05/2016

Waarmee ontwormt u dit jaar de lammeren?

Denkt u er wel eens bewust over na met welk middel u dit jaar uw lammeren moet ontwormen? Uit onderzoek blijkt dat het wisselen van wormmiddelen belangrijk is om de ontwikkelng van resistentie te vertragen. Maar is een ander middel wel net zo effectief? Hier leest u hoe u daar nog voor de start van het weideseizoen achter kunt komen.

Lees verder
26/05/2016

Exportmogelijkheden 2016

Ook in 2016 is er weer interesse vanuit Wit-Rusland voor Nederlands fokmateriaal. Het gaat hierbij vooral om ooilammeren (zwoegervrij, ARR/ARR en volbloedstatus).

Lees verder
28/06/2016

Bleu du Maine Schaap van de Dag!

Op de Dag van het Schaap werd de Bleu du Maine ooi van Jan Schilder uit Heerhugowaard uitgeroepen tot 'Schaap van de Dag'. De ooi 00SHU-73502 van Schilder won in de finale van de spannende uitverkiezing, georganiseerd door vakblad Het Schaap.

Lees verder
10/08/2016

Wat te doen bij Haemonchose?

Wat moet u doen bij een infectie met de rode lebmaagworm (Haemonchose)? Hoe zorgt u ervoor dat uw dieren zo snel mogelijk weer herstellen?

Lees verder
20/12/2016

‘Samen keuren dwingt ons om beter te leren kijken’

Johan Knaap en Ido Altenburg werken sinds dit jaar bij de NSFO. De inspecteurs vertellen enthousiast over hun nieuwe baan. Een paar keer per jaar gaan alle inspecteurs van de NSFO samen op pad om schapen te keuren. “Dat is leerzaam en nuttig!”

Lees verder